elektroenergetika
ELEKTROENERGETIKA
Sve o elektroenergetici

vesti dogadjaji knjige fakulteti poslovi firme baza elektro energeticara

 

VESTI SVET

Pretražite vesti svet:


3 Apr 2017   blic  
  Maroko gradi jednu od najvećih SE
  Kralj Maroka Mohamed Šesti je juče na jugu svoje zemlje proglasio početak izgradnje četvrtog, završnog dela projekta "Nur", jedne od najvećih solarnih - fotonaponskih elektrana u svetu. Nalazi se u pustinji, na 137 hektara i imaće kapacitet od 72 megavata, objavila je zvanična novinska agencija MAPA.To je investicija od 750 mili
  3 Apr 2017 elektroenergetika press elektro energetika
Naučnici aktiviraju SUPERSUNCE
  U eksperimentalnom centru kod Ahena će biti aktivirano veštačko sunce "Synlight". U unutrašnjosti postrojenja nalazi se 149 ksenonskih sijalica, koje zrače 10.000 puta jače od prirodne sunčeve svetlosti. Pomoću te svetlosti naučnici žele da dobiju vodonik, a cilj je proizvodnja ekološkog goriva, na primer, za avione.
  28 Mar 2017 elektroenergetika dominomagazin elektro energetika
Sijalica koja radi već 116 godina
  Najstarija sijalica na svetu radi već 116 godina. Godine 2015. proslavljen je milion sati njenog rada, a nalazi se u vatrogasnom domu grada Livermorea, u Kaliforniji. Sijalica je tako radila kada su braća Wright izvela prvi let avionon, za vreme dva svetska rata, ekonomske krize, a preživela je uspone i padove brojnih država…
  28 Mar 2017 elektroenergetika energetikanet elektro energetika
  Još električne energije iz pustinje
  Kako je izvijestio američki portal Renewable Energy World, mjesec dana prije roka dovršeni su radovi na gradnji nove sunčane elektrane u Dubaiju u UAE-u. Postrojenje ima snagu 200 MW i zapravo predstavlja prvu fazu projekta, koji će kada u cijelosti bude dovršen 2030. godine, biti najveća sunčana elektrana na svijetu i imati snagu čak 5 GW.
  24 Mar 2017 elektroenergetika startit elektro energetika
  Kako smanjiti potrošnju na nivou cele države
  Londonska AI kompanija, Deep Mind u pregovorima je sa britanskom nacionalnom energetskom mrežom sa ciljem smanjenja potrošnje električne energije u Velikoj Britaniji. Ono što je značajno u ovom predlogu, jeste što bi se do ove uštede došlo primenom tehnika mašinskog učenja i neuralnih mreža, bez ikakvih promena u samoj infrastrukturi.
  Web Analytics