elektroenergetika
ELEKTROENERGETIKA
VESTI

FIRME
BAZA EE

EE BLOG
DOGAĐAJI

FAKULTETI
KNJIGE

ČASOPISI
POSLOVI

LINKOVI
SISTEMI

ISTORIJAT

5 Sep 2023 - danas - Više od milion domaćinstava smanjilo potrošnju

U proteklih godinu dana, svakog meseca više od milion domaćinstava u Srbiji ostvarivalo je manju potrošnju električne energije u odnosu na isti mesec prethodne godine, što pokazuje da građani vode računa o potrošnji, izjavila je ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović.

Ona je rekla da domaćinstva, kako bi smanjila račun za struju, treba da obrate pažnju na potrošnju u višoj i nižoj tarifi, jer je niža, noćna tarifa, četiri puta jeftinija nego dnevna.

Za građane koji su socijalno ugroženi preporuka i apel je da u gradu ili opštini gde žive podnesu zahtev za sticanje statusa energetski ugroženog kupca i na taj način ostvare mesečno umanjenje računa za struju i gas i do 50 odsto, navela je Dubravka Đedović za Politiku.

Prema njenim rečima, novac u budžetu je obezebeđen tako da 190.000 domaćinstava može da ostvari pravo na besplatne kilovate struje ili popust za isporučenu toplotnu energiju.

„Važno je samo da podnesu zahtev u svojoj lokalnoj samoupravi, a prijavljivanje je moguće tokom cele godine“, izjavila je Dubravka Đedović.

Ona je rekla da korisnici socijalne pomoći, dečjeg dodatka, uvećanog dodatka za pomoć i negu drugog lica ne moraju ponovo da dostavljaju potvrde o prihodima, već je potrebno samo da predaju zahtev na kojem biraju za kakav energent žele da ostvare popust.

Dubravka Đedović je izjavila da i seoska domaćinstva mogu da ostvare to pravo, bez obzira na broj stambenih jedinica, jer se gledaju, pre svega, prihodi, a olakšicama su obuhvaćeni i građani kritičnog zdravstvenog stanja, kojima bi isključenje struje ugrozilo život.

Ukoliko je dostavljena dokumentacija kompletna, građani će u roku od mesec dana dobiti rešenje i ostvariti rešenje i ostvariti pravo na umanjenje računa, navela je Dubravka Đedović.
VESTI BALKAN SVET

Sajt EE postoji od 2006. godine, sa namerom da se sve informacije iz elektroenergetike, nadju na jednom mestu.

Povezani vesti SRBIJA :

10 Jun 2024 danas
Zbog čega se u Srbiji češće grade vetroparkovi od solarnih elektrana?
10 Jun 2024 danas
Manja naknada za prozjumere, više solarnih panela
6 Jun 2024 forbes
Iz vetra stiže još struje – 40 odsto više do kraja godine
3 Jun 2024 bizlife
Dobit EPS-a viša 5% u odnosu na 2023. godinu
30 Maj 2024 euronews
Proizvodnja uglja veća za tri odsto
28 Maj 2024 telegraf
Projekta za izgradnju elektroenergetske infrastrukture za Ekspo
23 Maj 2024 ekapija
Vetropark Kostolac na mreži početkom sledeće godine
23 Maj 2024 ekapija
Sve više prozjumera
15 Maj 2024 politika
Bistrica će doneti dodatnu sigurnost elektroenergetskog sistema

NEW WEBSITE ABOUT POWER SYSTEMS
NEWS, EVENTS, BOOKS, BLOG, UNIVERSITIES elektroenergetika