elektroenergetika
ELEKTROENERGETIKA
VESTI

FIRME
BAZA EE

EE BLOG
DOGAĐAJI

FAKULTETI
KNJIGE

ČASOPISI
POSLOVI

LINKOVI
SISTEMI

ISTORIJAT

5 Sep 2023 - danas - Više od milion domaćinstava smanjilo potrošnju

U proteklih godinu dana, svakog meseca više od milion domaćinstava u Srbiji ostvarivalo je manju potrošnju električne energije u odnosu na isti mesec prethodne godine, što pokazuje da građani vode računa o potrošnji, izjavila je ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović.

Ona je rekla da domaćinstva, kako bi smanjila račun za struju, treba da obrate pažnju na potrošnju u višoj i nižoj tarifi, jer je niža, noćna tarifa, četiri puta jeftinija nego dnevna.

Za građane koji su socijalno ugroženi preporuka i apel je da u gradu ili opštini gde žive podnesu zahtev za sticanje statusa energetski ugroženog kupca i na taj način ostvare mesečno umanjenje računa za struju i gas i do 50 odsto, navela je Dubravka Đedović za Politiku.

Prema njenim rečima, novac u budžetu je obezebeđen tako da 190.000 domaćinstava može da ostvari pravo na besplatne kilovate struje ili popust za isporučenu toplotnu energiju.

„Važno je samo da podnesu zahtev u svojoj lokalnoj samoupravi, a prijavljivanje je moguće tokom cele godine“, izjavila je Dubravka Đedović.

Ona je rekla da korisnici socijalne pomoći, dečjeg dodatka, uvećanog dodatka za pomoć i negu drugog lica ne moraju ponovo da dostavljaju potvrde o prihodima, već je potrebno samo da predaju zahtev na kojem biraju za kakav energent žele da ostvare popust.

Dubravka Đedović je izjavila da i seoska domaćinstva mogu da ostvare to pravo, bez obzira na broj stambenih jedinica, jer se gledaju, pre svega, prihodi, a olakšicama su obuhvaćeni i građani kritičnog zdravstvenog stanja, kojima bi isključenje struje ugrozilo život.

Ukoliko je dostavljena dokumentacija kompletna, građani će u roku od mesec dana dobiti rešenje i ostvariti rešenje i ostvariti pravo na umanjenje računa, navela je Dubravka Đedović.
VESTI BALKAN SVET

Sajt EE postoji od 2006. godine, sa namerom da se sve informacije iz elektroenergetike, nadju na jednom mestu.

Povezani vesti SRBIJA :

27 Nov 2023 nova
Pokrenut postupak protiv Srbije zbog rada TE Morava
11 Nov 2023 blic
VELIKI JUBILEJ MALE HIDROELEKTRANE
10 Nov 2023 biznis
EPS nastavlja investiranje u nove kapacitete
7 Nov 2023 rtv
Srbija i Republika Srpska uskoro grade hidroelektranu Buk Bijela na Drini
2 Nov 2023 telegraf
EPS i Vetrozelena sutra potpisuju ugovor o tržišnoj premiji i otkupu struje
1 Nov 2023 biznis
EPS i SEEPEX dogovorili lakšu integraciju obnovljivih izvora energije
1 Nov 2023 alo
EPS izdao važno saopštenje za sve građane
1 Nov 2023 danas
Od danas skuplji struja i gas za domaćinstva
1 Nov 2023 kurir
NOVI KILOVATI EPS IZ SUNCA

NEW WEBSITE ABOUT POWER SYSTEMS
NEWS, EVENTS, BOOKS, BLOG, UNIVERSITIES elektroenergetika