elektroenergetika
ELEKTROENERGETIKA
VESTI

FIRME
BAZA EE

EE BLOG
DOGAĐAJI

FAKULTETI
KNJIGE

ČASOPISI
POSLOVI

LINKOVI
SISTEMI

ISTORIJAT

6 Nov 2020 - autoblog - Kia se pridružila najvećoj mreži brzog punjenja električnih vozila IONITY

Grupacija Hyundai Motor Group (HMG) pridružila se mreži IONITY, koja je najveća evropska mreža brzih punionica, u kojoj je postala strateški partner i akcionar.

Brendovi Kia i Hyundai će iskoristiti širenje punjačke infrastrukture uz mrežu auto-puteva po Evropi i tako doprineti daljem prihvatanju električne mobilnosti koje se temelji na nultim emisijama štetnih gasova.

Mreža punionica koristi 100-postotno obnovljivu struju za mobilnost sa nultim emisijama i neutralnim ugljeničnim otiskom

IONITY koristi evropski standard punjenja CCS (Combined Charging System). S obzirom na to da mreža koristi 100-postotno obnovljivu energiju vozači električnih vozila zahvaljujući mreži IONITY ne samo da putuju bez emitovanja štetnih emisija nego i CO2 neutralno. To je značajan korak prema uspešnoj električnoj mobilnosti u Evropi.

Širenjem punjačke infrastrukture do manje briga u vezi sa dometom i masovnijeg prelaska na elektromobilnost

"Za nas su proizvod i iskustvo klijenata usko povezani sa udobnošću i stvarnim prednostima. Sa investicijom u IONITY sada smo postali deo najsavremenije mreže punjačke infrastrukture u Evropi,” rekao je Tomas Šemera, izvršni podpredsednik i vođa odeljenja za proizvode u grupaciji Hyundai-Kia. “Posvećeni smo pružanju celovitih rešenja, koja će ljudima olakšati prelaz na ekomobilnost.”

“Ulaskom grupacije Hyundai-Kia dobili smo privrženog partnera sa međunarodnim iskustvom na području električne mobilnosti,” rekao je Mihale Haješ, direktor IONITY. “Zajedničkim snagama ćemo raditi na tome da obrazujemo ljudi o e-mobilnosti i promovišemo inovacije na tom području sa ciljem putovanja električnim vozilima kao novim normalnim, pogotovo na dugim putovanjima.”

IONITY

IONITY želi omogućiti duge vožnje električnim vozilima kao novo normalno. Kompanija, koja gradi i upravlja mrežom brzih punionica uz evropske auto-puteve, koristi najnoviju tehnologiju sa kapacitetom punjenja do 350 kW. Time vozači postojeće i budućih generacija električnih vozila – upotrebom najrasprostranijeg evropskog punjačkog standarda CCS (Combined Charging System) – prilikom pauze na putovanju mogu koristiti maksimalnu brzinu punjenja. Svaka punjačka stanica IONITY ima u proseku 4 punjačka mesta. Zbog privrženosti održivosti sve punionice IONITY nude 100% obnovljivu energiju koja je ujedno bez emisija i ugljenično neutralna.

Kompanija IONITY, smeštena u Minhenu, osnovana je 2017. i u vlasništvu je proizvođača automobila BMW Group, Mercedes Benz AG, Ford Motor Company, Hyundai Motor Group i Volkswagen Group.VESTI SRBIJA BALKAN

Sajt EE postoji od 2006. godine, sa namerom da se sve informacije iz elektroenergetike, nadju na jednom mestu.

Povezane vesti SVET :

17 Nov 2020 rtv
Kvebek odlučio: Do 2035. sva vozila moraju biti električna
6 Nov 2020 autoblog
Kia se pridružila najvećoj mreži brzog punjenja električnih vozila IONITY
27 Okt 2020 n1
OIE od nacionalnog značaja u Australiji
8 Okt 2020 b92
Da li će Norveška biti prva zemlja u kojoj će se voziti isključivo električni automobili?
29 Sep 2020 nova
Kada će električni automobili postati svakodnevica?
28 Sep 2020 b92
Nemci ruše mit o električnim automobilima
14 Sep 2020 b92
EU pooštrava propise o emisiji CO2 – želi da ih prepolovi do 2030.
3 Sep 2020 vesti
Kina: Električni automobil eksplodirao tokom punjenja (VIDEO)
11 Avg 2020 telegraf
Brate, imaš malo čorbe? Stao mi auto na struju!


Web Analytics