elektroenergetika
ELEKTROENERGETIKA
VESTI

FIRME
BAZA EE

EE BLOG
DOGAĐAJI

FAKULTETI
KNJIGE

ČASOPISI
POSLOVI

LINKOVI
SISTEMI

ISTORIJAT

14 Apr 2024 - rtv - Za građane na severu Kosovu i Metohiji najniža cena struje

Kompanija "Elektrosever" koju je, u skladu sa dogovorom u Briselu, osnovao EPS i koja od početka godine snabdeva strujom građane u četiri opštine na severu KiM pokazuje svoju posvećenost građanima na tom prostoru cenom električne energije koja je za pet odsto niža od cene bilo kog drugog snabdevača, izjavio je v.d. generalnog direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) Dušan Živković.

On je naglasio da je ta cena struje ujedno i najpovoljnija u regionu.

"Dodatna pogodnost je i najniža cena energije za potrošnju do 800 kilovat-sati mesečno, što je više nego duplo u odnosu na zelenu zonu bilo gde", rekao je Živković za današnju Politiku.

Istakao je i da je preduzetnicima na severu KiM ponuđena ista cena kao i građanima, kako njihovi poslovi, poput pekara, zanatskih, trgovinskih radnji i drugih ne bi bili izloženi rizicima viših cena koje inače imaju male privrede.

Kompanija Elektrosever postoji isključivo zbog građana četiri opštine na severu KiM i oni treba da budu sigurni i da znaju da je naš cilj njihovo stabilno snabdevanje električnom energijom, kao i svih ostalih građana koje snabdevamo, naglasio je v.d. generalnog direktora EPS-a.

Prema njegovim rečima, svi početni izazovi zajednički mogu da se prevaziđu i zato je važno da građani imaju poverenje u rad " Elektrosevera".

Živković je objasnio da je potrošačima u februaru poslat predračun koji je bio vrsta poziva za one koji žele da imaju ugovor sa "Elektroseverom", a da je nakon očitanih stanja poslat i konačan račun.

"Apsolutno smo svesni svih izazova koje imamo na terenu od starih brojila, kao i nedostatka brojila do baze koja nije ažurirana više od dve decenije. U takvim okolnostima nikoma nije lako, zato sve vreme i pozivamo građane da se obrate Elektroseveru kako bismo zajednički rešili nedoumice oko svakog računa i zajedno stvorili uslove za dugoročnu saradnju", rekao je on.

Dodao je i da je na iznos potrošnje električne energije "Elektroseveru" stiglo oko 50 reklamacija i da se svaka pažljivo proverava, a kako je naveo, u nekim slučajevima su već urađene i korekcije.

Živković je naglasio da je cilj da "Elektrosever" ide putem modernizacije i digitalizacije, ističući da je već počela isporuka prvog dela od 5.000 novih pametnih brojila i da će ovih dana na terenu početi ugradnja više od 1.100 novih brojila.

"Prioritet su oni koji nemaju brojila i koji sada plaćaju iznos prosečne potrošnje u četiri opštine na severu KiM. Potom sledi zamena starih brojila kako bi na kraju svi potrošači imali pametna brojila. Zbog toga je obezbeđena i donacija EU od 20.000 novih brojila" rekao je on.

Istakao je da je važno da je snabdevanje severa KiM ostalo u rukama srpske kompanije.

"Kao što je rekla resorna ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović, Elektrodever postoji zbog građana i za građane, a država će nastaviti da pomaže našem narodu. Važno je da veruju i da znaju da mogu da računaju na svoju državu i na sigurno snabdevanje, kao što je to bio slučaj i u prošlosti", rekao je Živković.VESTI BALKAN SVET

Sajt EE postoji od 2006. godine, sa namerom da se sve informacije iz elektroenergetike, nadju na jednom mestu.

Povezani vesti SRBIJA :

15 Maj 2024 politika
Bistrica će doneti dodatnu sigurnost elektroenergetskog sistema
14 Maj 2024 ekapija, danas
Stigla oprema za vetropark Kostolac
13 Maj 2024 euronews
Energetska zajednica označila Srbiju kao lidera u energetici u 2023. godini
2 Maj 2024 telegraf
EPS: Cena struje za komercijalne kupce niža za 20 odsto
2 Maj 2024 kamatica
U MARTU STRUJU UŠTEDELO 54% DOMAĆINSTAVA
26 Apr 2024 danas
Elektrodistribucija u 2023. zabeležila gubitak
24 Apr 2024 novaekonomija
Srbija postavlja temelje civilnog nuklearnog programa
24 Apr 2024 biznis
EPS: U martu struju uštedelo 54 odsto domaćinstava
21 Apr 2024 danas
Kako smo uvezli energiju za džabe?

NEW WEBSITE ABOUT POWER SYSTEMS
NEWS, EVENTS, BOOKS, BLOG, UNIVERSITIES elektroenergetika