elektroenergetika
ELEKTROENERGETIKA
VESTI

FIRME
BAZA EE

EE BLOG
DOGAĐAJI

FAKULTETI
KNJIGE

ČASOPISI
POSLOVI

LINKOVI
SISTEMI

ISTORIJAT

14 Sep 2020 - srna - PROJEKAT VE "HRGUD" ZNAČAJAN ZA EKONOMSKI RAZVOJ

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je da je realizacija projekta izgradnje vjetroelektrane "Hrgud" na području opštine Berkovići, od velikog značaja za ekonomski razvoj Republike Srpske.

Đokić je tokom današnjeg sastanka sa predstavnicima Njemačke banke za obnovu i razvoj /KfW/ rekao da je realizacija ovakvih projekata prioritet u narednom periodu, te istakao važnost ubrzanja svih aktivnosti na realizaciji ovog projekta.

On je istakao da je lokacija Hrgud jedna od najboljih lokacija u Republici Srpskoj sa stanovišta vjetropotencijala, ali i drugih aspekata, saopšteno je iz Ministarstva eneregetike i rudarstva Republike Srpske.

"Na sastanku smo razgovarali o dosada preduzetim aktivnostima vezanim za realizaciju ovog projekta, kao i o narednim koracima koje treba preduzeti", rekao je Đokić.

U saopštenju se dodaje da je direktor Njemačke banke za obnovu i razvoj Adam Drozdol izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa institucijama Republike Srpske i potvrdio spremnost banke da ubrza sve aktivnosti na realizaciji projekta vjetroelektrane "Hrgud".

On je naglasio da Njemačka banka za obnovu i razvoj u Republici Srpskoj vidi stalnog i pouzdanog partnera, sa kojim želi da sarađuje i u budućnosti, te da će učiniti sve sa svoje strane da se zajednički projekti i u budućnosti uspješno realizuju.

U Ministarstvu energetike i rudarstva danas je održan sastanak sa predstavnicima Njemačke banke za obnovu i razvoj, a sastanku su, osim Đokića, prisustvovali ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović i vršilac dužnosti generalnog direktora preduzeća "Elektroprivreda Republike Srpske" Luka Petrović.

U saopštenju se navodi da je tema sastanka bila realizacija projekta izgradnje vjetroelektrane "Hrgud" na području opštine Berkovići, koja se finansira iz kreditnih sredstava Njemačke banke za obnovu i razvoj.VESTI SRBIJA SVET

Sajt EE postoji od 2006. godine, sa namerom da se sve informacije iz elektroenergetike, nadju na jednom mestu.

Povezani vesti BALKAN :

14 Sep 2020 srna
PROJEKAT VE "HRGUD" ZNAČAJAN ZA EKONOMSKI RAZVOJ
31 Jul 2020 b92
RS gradi prvi vetropark: Investicija od 66 miliona evra
30 Jun 2020 b92
Otpremnine u ERS-u od 11 do preko 25 hiljada evra
13 Jun 2020 b92
Solarna elektrana u Srpskoj biće manja od prvobitnog plana
7 Jun 2020 srna
RS:OBNOVLJENA EKOLOŠKA DOZVOLU ZA HE BUK BIJELA
9 Mar 2020 novosti
RS: Megavati iz obnovljivih izvora
1 Mar 2020 novosti
Samit energetike ŠANSA za privredu Srpske
23 Feb 2020 blic
OPASNA KRAĐA Ukrali transformator
8 Jan 2020 blic
ERS: ODLIČNI REZULTATI